• Calender


  « Januari 2021 »
  Ma Di Woe Do Vr Za Zo
          1 2 3
  4 5 6 7 8 9 10
  11 12 13 14 15 16 17
  18 19 20 21 22 23 24
  25 26 27 28 29 30 31
 • Random photos


Dag 17: Yosemite

Onze laatste dag natuur wilden we goed gebruiken, dus planden we een flinke wandeling.
We namen ’s morgens een busje naar een hotel in de vallei, en daar moesten we nog even wachten op een tourbus, die ons naar de top van Glacier cialis prix en pharmacie Point bracht. De chauffeur gaf onderweg een soort van gidstour, het was nog maar de tweede keer dat ze dit deed en ze was heel erg zenuwachtig. Maar af en toe zei ze wel iets interessant Smile.

Boven op de berg stapten we uit, en na van het uitzicht genoten te hebben, begonnen we onze wandeling. We dachten dat we alleen maar bergaf moesten, zo’n 13 km, maar na een tijdje zat er een loodzwaar stuk bergop tussen. Dat heeft toch een uurtje gekost om er voorbij te geraken!
We zagen weinig mensen, en al helemaal weinig dieren! Gelukkig wat minder eekhoorns, enkele vogels, dat was het ongeveer. Geen poema, geen beer, geen hertjes. Jammer!
Tine had jammer genoeg al na een paar kilometer twee voeten vol blaren, maar dat heeft ons niet tegengehouden: we maakten nog een kleine omweg naar een waterval en plakten er op het einde nog een stukje extra aan! We wilden eigenlijk de shuttlebus nemen, maar er stonden ongeveer 200 mensen te wachten dus zijn we maar even 1,5 km te voet verder gegaan. In totaal 10 mijl, 16 km dus, waar we toch weer 5 uur over deden.

Toen we ’s avonds van de lounge naar de tent terugliepen, hadden we het erover dat het zo jammer was dat we geen beer gezien hebben, en net toen kwam er van onder het sanitairgebouw een supergrote wasbeer gekropen. Dat was schrikken! Die beestjes zien er in de zoo veel kleiner uit dan in het wild…
Vroeg gaan slapen, want een lange dag in het vooruitzicht en pijnlijke voetjes!

Dag 18: Yosemite – San Francisco

Wat we pas enkele dagen geleden te weten kwamen, was dat er vandaag een marathon was mer tart en einde midden in de stad. Heel veel wegen afgesloten, vertragingen, drukte, … Nu wisten we plots waarom we zoveel moeite hadden met het vinden van een kamer! We zitten nu ver van het centrum, maar gelukkig wel vrij goedkoop.
We stonden om 7 uur op en vertrokken even later. Het was een lange weg, eerst nog slingerend door de bergen (nog steeds geen beren…), later op de steeds drukker wordende snelweg. We vonden het hotel vrij makkelijk, maar moesten wel lang zoeken naar een parkeerplaats. De auto staat nu op een goed plekje, en daar blijft hij tot we weer vertrekken Smile.

Eenmaal ingecheckt vertrokken we via allerlei bussen naar het centrum. Net op tijd haalden we de boot naar Alcatraz. Het gevangeniseiland was erg indrukwekkend! Je krijgt een audiotour, dus iedereen loopt rond met een mp3-speler en een hoofdtelefoon. Tine nam de Engels gesproken, Toon de Nederlandstalige. Grappig, want ze gingen niet even snel. Toon moest steeds doorlopen naar het volgende, terwijl Tine nog niet klaar was op 1 plek! De tekst werd ingesproken door echte oud-gevangenen en bewakers, dat maakte het allemaal net wat echter.

We namen de boot terug (‘cruise’ noemen ze het, en het duurt 10 minuten…) en aten superlekker avondeten bij IHOP: International House Of Pancakes! Toon nam een gewone hamburger, die hebben ze daar ook, en Tine een stapel heerlijke pannenkoekjes met kaneelsaus. Mmmmmm…

Vlakbij het hotel is een cafe waar ‘cocktails’ op staat, daar gingen we iets drinken. Vreemd genoeg hadden ze geen cocktails, alleen bier en pure sterke drank. Ze hadden er ook Duvel! We bekeken er een wedstrijdje pool tussen twee heel goede Amerikanen, ’t was spannend.

Dag 19: San Francisco

We sliepen uit en vertrokken naar het centrum met eerst een bus en dan een schattig oud trammetje. We hadden op voorhand via een Groupon fietsen gehuurd, dus we haalden ze op en gingen op tocht. We hadden nog steeds nergens betaalbaar ontbijt of een supermarkt gevonden, dus we waren erg blij dat we om half 1 bezoekerscentrum van een park vonden dat bagels verkocht! Het fietsen ging daarna heel wat beter, en we reden de Golden Gate Bridge over. Ze was volledig verstopt in de mist en het was er vreselijk druk, dus een aanrader is het niet. Eenmaal aan de overkant was het leuker: warm, niet teveel wind en leuke dorpjes. We fietsten 30 km en namen dan een boot terug naar San Francisco. Op de boot raakten we nog aan de praat met twee hele lieve oudere mensen die hier in de buurt woonden. Ze hadden heel de wereld gezien, maar vonden dit nog steeds de mooiste plek!

Die mening delen we niet echt, we vinden de stad vooral druk, vuil, lawaaierig en er zijn heel veel bedelaars. Sommige mensen zijn heel vriendelijk, je moet maar een wegenkaart in je hand nemen en ze komen al vragen of ze je kunnen helpen om de weg te vinden. Maar we kwamen ook al erg veel onbeleefde mensen tegen die onvriendelijk reageren zonder reden. Nergens anders meegemaakt!

We hebben nog maar een klein deel van de stad gezien. Het duurt hier erg lang om van a naar b te komen, omdat je alles te voet of met de fiets moet doen. Het is niet echt druk op de weg, maar er is gewoon nergens parkeerplaats. Morgen rijden we nog langs een route met allerlei beroemde plekken en uitzichten in de stad die we tot nu toe niet zagen, en dan weer naar iets rustigere oorden. Voorlopig vinden we allebei de natuur veel aangenamer dan de steden hier, al was Vegas wel erg leuk.

Foto’s voegen we later wel eens toe, als we ergens tijd over hebben Smile.

Plaats een Reactie

You must be logged in to post a comment.