• Calender


  « Januari 2021 »
  Ma Di Woe Do Vr Za Zo
          1 2 3
  4 5 6 7 8 9 10
  11 12 13 14 15 16 17
  18 19 20 21 22 23 24
  25 26 27 28 29 30 31
 • Random photos


Gereden afstand: 220 mijl (354 km)
Max. temperatuur: 92°F (33°C)

We reden eerst naar Mono Lake, een zoutmeer in de bergen. Dat is een erg speciaal meer: viagra malaysia er zijn allemaal kleine zoetwaterbronnen in. Waar die het zoute water raken, veranderen ze op de ene of andere manier in steen. Zo ontstaan er pilaren onder water. Het water van het meer is nu heel erg gezakt, waardoor de pilaren boven water komen, maar niet meer groeien. Het geeft een heel mooi uitzicht. We maakten er een korte wandeling langs de pilaren (tufa’s).

Dan gingen we naar Bodie, een spookstadje. Je moet er flink voor betalen om het te mogen bekijken, maar het was wel erg leuk. Het is een dorpje waar sidns de jaren ’50 niemand meer woont, en ze hebben alles gelaten zoals het was. Enkele gebouwen, zoals de kerk en de school waren wel wat gerestaureerd. Je mocht vrij rondlopen en door de vuile raampjes naar binnen kijken. Het behang en het plafond hingen overal wat naar beneden, en je zag overal schommelstoelen, bedden, tafels en bordjes staan. Echt een tof plekje!

We aten ’s middags in een diner uit de jaren stillekes, met van die rode leren bankjes. Toon at (voor de verandering) een hamburger met frietjes, Tine at een slaatje waar minstens 1, maar naar alle waarschijnlijkheid 2 volledige kroppen sla inzaten, in een mandje van gefrituurd bladerdeeg. Lekker, maar veel!

Toen reden we verder naar Yosemite, over de Tioga-bergpas. Een hele mooie weg door dee hoge bergen. De ingang van het nationale park lag op een hoogte van 3,3 km! Na een hele tijd rijden kwamen we aan op de bestemming: de tent in Curry Village. Het is eigenlijk een houten huisje met openingen aan het dak, deuren en ramen, en een zeildoek erover. Er zijn drie bedden, geen douche of wc en je mag er geen eten bewaren. Ook in de auto mag niets blijven liggen. Gelukkig staan voor elke tent metalen kasten waar je al het eten, drinken en de koelbox in moet steken. We hebben er ook een slot voor gekocht, want de kast staat buiten de tent en een beer krijgt ze niet open, maar de andere mensen natuurlijk wel!

We hebben het de rest van de avond rustig aan gedaan en een spelletje gespeeld in de lounge, waar erg traag internet is. Toen we door het donker terug naar buiten liepen, kwam er zomaar een wasbeertje voorbijgelopen! Het stikt hier ook van de opdringerige eekhoorns en er staan vaak hertjes vlakbij. Je mag deze dieren allemaal niet voederen, maar af en toe doen mensen dat toch. Tine heeft zich al eens boos gemaakt op iemand die toch een eekhoorn eten gaf, maar hij wilde niet luisteren Frown .
Beren zagen we nog niet, in tegenstelling tot de meeste andere mensen hier.

Plaats een Reactie

You must be logged in to post a comment.