• Calender


  « Januari 2021 »
  Ma Di Woe Do Vr Za Zo
          1 2 3
  4 5 6 7 8 9 10
  11 12 13 14 15 16 17
  18 19 20 21 22 23 24
  25 26 27 28 29 30 31
 • Random photos


Gereden afstand: 200 mijl (320 km)
Max. temperatuur: 104°F (40°C)

We stonden op tijd op en vertrokken rond half 9 uit het park. Het was toen alweer bijna 40 graden. Glukkig hadden we een goede airco en was het ’s nachts eerder fris dan warm.
We maakten een speciale autorit: we vertrokken op de laagste plek van Amerika (85,5 m onder zeeniveau) en waren 100 mijl en twee uur later vlakbij het hoogste punt! Mount Withney is, Alaska buiten beschouwing gelaten, de hoogste bergtop van de Verenigde Staten: meer dan 4 km hoog.
We zijn daar natuurlijk niet opgeklommen, maar ook waar wij reden was het veel hoger dan eerder!. Ook de temperatuur maakt vreemde sprongen. In Death Valley wordt het zowat dagelijks 50°C, vanaf Mount Whitney hebben we steeds uitzicht op bergen met eeuwige sneeuw!

We kwamen aan in Mammoth Lakes, een bergdorpje omringd door mooie meren. In de winter is dit een luxe skioord waar onder andere Brad achaten-suisse.com Pitt komt skien, in de zomer is het gewoon een gezellig dorpje. We redden naar 1 van de meren, rustten uit aan het zwembad van het hotel en vonden een supermarkt met echt veel verse dingen, zoals Frans brood en pistoletjes met een harde korst! Tot nu toe hebben we als brood alleen maar toastbrood gevonden, en allerlei vormen van brood die uiteindelijk telkens weer zachte, zoete sandwiches waren. Dat wordt dus genieten morgen bij het ontbijt en de picknick.

We hebben al het eten en drinken hier uit de koffer moeten halen, want in de streek zitten veel beren en zij kunnen voedsel van heel ver ruiken. Ze mogen absoluut geen menseneten eten, daar kunnen ze dood van gaan. Maar voor de beren zelf is het natuurlijk de makkelijkste manier om aan eten te komen, ze kunnen makkelijk een auto openbreken!
Een man vertelde dat enkele weken iemand in het dorp een dicht flesje sportdrank in de auto had gelaten, en een beer was ingebroken in de auto.
We letten dus erg goed op dat we niets achterlaten. Alleen de waterflesjes mogen blijven liggen.

Plaats een Reactie

You must be logged in to post a comment.