• Calender


  « Januari 2021 »
  Ma Di Woe Do Vr Za Zo
          1 2 3
  4 5 6 7 8 9 10
  11 12 13 14 15 16 17
  18 19 20 21 22 23 24
  25 26 27 28 29 30 31
 • Random photos


@ An: niemand had ons dat gezegd van die short, maar omdat we maar acheterdufrance.com een uurtje gingen, vonden ze het niet zo erg. het was niet echt de bedoeling om sneller te gaan dan stapvoets, maar af en toe hielden we onze paarden wat in, om dan de gids in draf in te halen. Dat was elke keer maar een paar meter, maar toch leuk! We zijn helemaal niet stijf geweest. Het was wel veel naar boven en beneden, door droge beekjes enzo. Echt een aanrader als je hier eens bent Wink !

Afgelegde afstand: 96 mijl (154 km)
Max. temperatuur: 102°F (38,8°C), dat was rond 18u. Het warmste hebben we niet gezien op een thermometer.

Vandaag geen foto’s, de batterij van het fototoestel viel al snel plat. Maar het uitzicht bij het binnenrijden van Zion was ongelooflijk mooi. Zo’n ruw natuurlandschap, rode rotsen die van heel hoog steil naar beneden gaan, veel groen, kolibries die aan de bloemen snoepen, prachtig.

We hebben een superleuke wandeling gedaan, door de Virgin-rivier. We hadden stokken, waterschoenen, speciale sokken en een waterdichte tas gehuurd. Eerst moesten we een tijdje langs de rivier wandelen, tot het wandelpad ophield. Op dat moment moet je in de rivier verder stappen. Af en toe kan je op de steentjes en rotsen aan de kant stappen, maar meestal loop je toch door een bodempje water. Een aantal keer zijn we tot op buikhoogte in het water gegaan. Gelukkig hadden we de waterdichte tas bij! We zijn ongeveer drie uur in de rivier geweest, en geen van ons beiden is gevallen, oef!

We vonden het de leukste wandeling tot nu toe. Jammer genoeg geen foto’s, we wilden het fototoestel liever niet meenemen in de rivier. We hebben mensen zien vallen met een gsm in hun handen, camera, … We zagen zelfs mensen met hele kleine kindjes in een draagzak! Onbegrijpelijk, zeker als je weet dat de kans op heel zware overstromingen bij de minste regenval hier groot is. Ook bij ons plots een donderslag, maar gelukkig pas toen we bijna terug bij het wandelpad waren, en het heeft uiteindelijk niet geregend. Vanavond kunnen we de zonsondergang bekijken vanuit het slaapkamerraam, dat is pas luxe!
Wie toch foto’s wil zien van waar we gewandeld hebben, moet maar eens googlen op ‘The narrows Zion’. Dan krijg je toch een idee Smile.

Plaats een Reactie

You must be logged in to post a comment.